Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ričet - krupobitie so zeleninou

  • polievky
  • slovinská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61825x
Ričet - krupobitie so zeleninou

Slovinská národná pochúťka.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Ričet - krupobitie so zeleninou
recept Ričet - krupobitie so zeleninou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks sladká paprika
4 hrste krupobitie
1 ks paradajka
1/2 ks paprika
3 ks bobkový list
1 ks petržlen
1 štipka Rasco
1 hrsť hrasok
1 štipka korenie
2 hrste fazuľa
1 štipka tymián
1 štipka soľ
hladká múka
1 štipka saturejka
1 ks Mrkva
1 ks cibula
2 ks zemiaky
1/2 ks kaleráb
1/4 ks zeler
3 strúčiky cesnak

Postup prípravy receptu

Krupobitie zlejeme, prepláchneme je horúcou vodou, zalejeme a necháme variť domäkka - najrýchlejšie sa nám to podarí v tlakovom hrnci, máme hotovo asi za 15 minút. Medzitým si očistíme pripravenú zeleninu a nakrájame ju na kocky, nasekáme nadrobno cibuľu, zlejeme namočené fazuľa a pridáme ku krúpam. Všetko znovu povaríme spolu s bobkovým listom ďalších asi 8 minút. Keď sú všetky ingrediencie mäkké, vyberieme bobkový list, prepasírujeme paradajky, podľa potreby môžeme ešte zriediť vodou, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky a koreniny - okrem cesnaku a petržlenovej vňate - a necháme ešte vzkypieť. Nakoniec ričet zahustíme asi dvoma lyžicami múky rozmiešaným v troche vody. Krátko povaríme a úplne na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a cesnak. Ričet podávame s najlepšie tmavým celozrnným chlebom.

Komentáre k receptu Ričet - krupobitie so zeleninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty