Ríbezľový závin
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 26345x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | lístkové cesto |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
náplň: | |
30 ks | piškóty |
náplň 1: | |
1 cl | pudingový prášok |
400 ml | smotana na šľahanie |
3 lyžice | cukor krupica |
náplň 2: | |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 hrnček | ríbezle |
Postup prípravy receptu
Zo smotany, cukru a pudingového prášku si uvaríme veľmi hustý puding, ktorý za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. Piškóty rozdrvíme valčekom. Ríbezle opláchneme, stiahneme zo stoniek a necháme uschnúť. Lístkové cesto si rozdelíme na polovice. Na dosku si rozložíme papier na pečenie, poprášime ho múkou az polovice cesta vyvaľkáme obdĺžnik. Rozdelíme ho pomyselne na tri diely a prostrednej posypeme polovicou piškotových omrviniek, na ktoré rozložíme polovicu pudingu. Puding posypeme polovicou ríbezlí a poprášime vanilkovým cukrom. Jeden okraj prehneme na ríbezľové náplň a druhý potrieme rozšľahaným vajíčkom. Potom ho tiež priklopíme a konca závinu dobre spojíme. Povrch lístkového cesta potrieme vajíčkom. Okraje papiera na pečenie zrežeme podľa závinu a pomocou papiera závin prenesieme na plech. Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou cesta. Ríbezľový závin vložíme do predhriatej rúry a na 180 ° C pečieme asi 20 - 25 minút. Pred podávaním jednotlivé kúsky ríbezľového závinu poprášime cukrom.