Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ríbezľový závin

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26345x
Ríbezľový závin

Lahodné spojenie lístkového cesta, pudingu a červených ríbezlí v jednom recepte.

vytlačiť recept Ríbezľový závin
recept Ríbezľový závin sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks lístkové cesto

na potření:

1 ks vajcia

náplň:

30 ks piškóty

náplň 1:

1 cl pudingový prášok
400 ml smotana na šľahanie
3 lyžice cukor krupica

náplň 2:

1 balíček vanilkový cukor
1 hrnček ríbezle

Postup prípravy receptu

Zo smotany, cukru a pudingového prášku si uvaríme veľmi hustý puding, ktorý za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. Piškóty rozdrvíme valčekom. Ríbezle opláchneme, stiahneme zo stoniek a necháme uschnúť. Lístkové cesto si rozdelíme na polovice. Na dosku si rozložíme papier na pečenie, poprášime ho múkou az polovice cesta vyvaľkáme obdĺžnik. Rozdelíme ho pomyselne na tri diely a prostrednej posypeme polovicou piškotových omrviniek, na ktoré rozložíme polovicu pudingu. Puding posypeme polovicou ríbezlí a poprášime vanilkovým cukrom. Jeden okraj prehneme na ríbezľové náplň a druhý potrieme rozšľahaným vajíčkom. Potom ho tiež priklopíme a konca závinu dobre spojíme. Povrch lístkového cesta potrieme vajíčkom. Okraje papiera na pečenie zrežeme podľa závinu a pomocou papiera závin prenesieme na plech. Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou cesta. Ríbezľový závin vložíme do predhriatej rúry a na 180 ° C pečieme asi 20 - 25 minút. Pred podávaním jednotlivé kúsky ríbezľového závinu poprášime cukrom.

Komentáre k receptu Ríbezľový závin (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty