Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ríbezľový koláč

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 149082x
Ríbezľový koláč

Kysnutý koláč s tvarohovou náplňou, ríbezľami a posýpkou.

vytlačiť recept Ríbezľový koláč
recept Ríbezľový koláč sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

40 g maslo (odrobinky)
2 lyžice cukor
150 ml mlieko
250 g mäkký tvaroh
1 ks vajcia
60 g hrubá múka (odrobinky)
soľ
2 ks žĺtok
40 g cukor (odrobinky)
50 g cukor
250 g hrubá múka
250 g červené ríbezle
30 g maslo
15 g droždie

Postup prípravy receptu

Vymiešame droždie, trochu cukru, múky a vlažného mlieka a necháme vzísť kvások. Maslo necháme rozpustiť.

Do misy preosejeme zvyšnú múku, pridáme soľ, kvások, vajcia, zvyšný cukor, rozpustené maslo, vlažné mlieko a vypracujeme hladké vláčne cesto. Necháme v teple vykysnúť. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy a pozdĺž stien vytvarujeme vyšší okraje.

Odrobinky:

Do misky dáme hrubú múku, cukor, pridáme maslo a rukou ho v múke s cukrom rozemneme na posýpku.

V miske vymiešame tvaroh so žĺtkami a cukrom na hladký krém. Náplň rozotrieme na cesto, poukladáme guličkami ríbezlí a posypeme posýpkou. Pečieme v predhriatej rúre na 175 ° C asi 30 minút.

Buchtu necháme vychladiť a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Ríbezľový koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty