Ríbezľový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 149082x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
40 g | maslo (odrobinky) |
2 lyžice | cukor |
150 ml | mlieko |
250 g | mäkký tvaroh |
1 ks | vajcia |
60 g | hrubá múka (odrobinky) |
soľ | |
2 ks | žĺtok |
40 g | cukor (odrobinky) |
50 g | cukor |
250 g | hrubá múka |
250 g | červené ríbezle |
30 g | maslo |
15 g | droždie |
Postup prípravy receptu
Vymiešame droždie, trochu cukru, múky a vlažného mlieka a necháme vzísť kvások. Maslo necháme rozpustiť.
Do misy preosejeme zvyšnú múku, pridáme soľ, kvások, vajcia, zvyšný cukor, rozpustené maslo, vlažné mlieko a vypracujeme hladké vláčne cesto. Necháme v teple vykysnúť. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy a pozdĺž stien vytvarujeme vyšší okraje.
Odrobinky:
Do misky dáme hrubú múku, cukor, pridáme maslo a rukou ho v múke s cukrom rozemneme na posýpku.
V miske vymiešame tvaroh so žĺtkami a cukrom na hladký krém. Náplň rozotrieme na cesto, poukladáme guličkami ríbezlí a posypeme posýpkou. Pečieme v predhriatej rúre na 175 ° C asi 30 minút.
Buchtu necháme vychladiť a môžeme podávať.