Ríbezľový koláč s tvarohom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 30894x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
200 g | cukor múčka |
200 g | polohrubá múka |
4 ks | vajcia |
1 balíček | prášok do pečiva |
250 g | mäkký tvaroh |
200 g | maslo |
podľa chuti: | |
ríbezle | |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Ovocie očistíme, umyjeme a necháme uschnúť. Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov si pripravíme tuhý sneh. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Tvaroh ušľaháme s maslom, žĺtky a cukrom dohladka. Potom postupne vmiešame múku a sneh z bielkov. Cesto rozprestrieme do vopred vymastenej a vysypanej formy, posypeme ríbezľami a pečieme v predhriatej rúre pri 160 ° C dozlatista. Vychladnutý koláč s tvarohom vyberieme z formy, nakrájame na porcie a podľa chuti posypeme práškovým cukrom. Ríbezľový koláč z tvarohového cesta podávame ku káve alebo čaji.