Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ríbezľový dezert

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23251x
Ríbezľový dezert

Jednoduchý dezert pre milovníkov letného ovocia.

vytlačiť recept Ríbezľový dezert
recept Ríbezľový dezert sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica citrónová šťava
1 ks bielok
5 g červená želatína
2 - 3 lyžíc ríbezle
100 g cukor múčka
100 ml sirup

na ozdobu:

1 balíček vanilkový cukor
1/2 kelímku smotana na šľahanie
4 guličky ríbezle

Postup prípravy receptu

Želatínu namočíme do studenej vody. Bílek ušľaháme s cukrom, sirupom (ríbezľový, malinový, morušový - tmavý červený) a citrónovou šťavou do peny. Vytlačíme želatínu a na miernom plameni ju rozpustíme. Potom želatínu vmiešame do ríbezľové peny a pridáme niekoľko guličiek ríbezlí (maliny, černice). Krém rozdelíme do dezertných pohárov a uložíme do chladničky vychladiť. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha a naplníme ju do cukrárskeho vrecka. Ríbezľový dezert pred podávaním ozdobíme hviezdičkou šľahačky a guľôčkou ríbezlí (maliny, černice).

Komentáre k receptu Ríbezľový dezert (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty