Ríbezľové rezy
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 61551x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 lyžice | rum |
1 lyžica | kyslá smotana |
25 dkg | maslo |
40 dkg | hladká múka |
5 ks | žĺtok |
2 lyžice | cukor múčka |
1 štipka | soľ |
krém: | |
1 balíček | vanilkový cukor |
5 ks | bielok |
35 dkg | cukor múčka |
50 dkg | červené ríbezle |
Postup prípravy receptu
Zo základných surovín vypracujeme cesto. Cesto necháme odpočinúť 1 hodinu. Medzitým si preberieme 1 / 2 kg ríbezlí. Potom cesto rozvaľkáme na plech a dáme piecť. Ríbezľové rezy pečieme pri 180 ° C 15 - 20 minút a necháme vychladnúť. Ušľaháme tuhý sneh z 5 bielkov. Vmiešame do neho 35 dkg mletého cukru a vanilkový cukor. Miešame ešte pol hodiny. Potom primiešame do snehu ríbezle. Sneh rozotrieme na upečené cesto a dáme zezlátnout do vlažnej rúry, aby sneh neklesol. Ríbezľové rezy necháme vychladnúť, nakrájame a môžeme sa do nich pustiť.