Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ríbezľová bublanina

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 139702x
Ríbezľová bublanina

Veľmi chutná bublanina s pikantnou chuťou ríbezlí.

vytlačiť recept Ríbezľová bublanina
recept Ríbezľová bublanina sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

600 g ríbezle

cesto:

12 lyžíc cukor múčka
250 g hladká múka
5 lyžíc mlieko
1/2 balíčku prášok do pečiva
4 ks vajcia
160 g tuk

Postup prípravy receptu

Rúru predhrejeme na 175 ° C, hlboký plech vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Zmäknutý tuk rozotrieme s polovicou cukru a postupne pridávame žĺtky. Do ľahkej peny vmiešame mlieko a tretinu múky. Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme zvyšok cukru, znova vyšľaháme a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny spolu so zvyškom preosiatej múky zmiešanej s kypriacim práškom do pečiva. Cesto nalejeme do pripraveného plechu a poukladáme ovocím. Ríbezľové bublaninu vložíme do rúry a zvoľna upečieme do ružova.

Komentáre k receptu Ríbezľová bublanina (1 komentár)

  • dominika 09.October 2012 19:56

    Mňam,,, bublanina je výborný koláč!

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty