Rezy Tang
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 58211x
Jemný múčnik s ovocím, ktorý nielen krásne vyzerá, ale aj výborne chutí! Dobrý aj ako zákusok pre návštevy!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
10 lyžíc | olej |
1 balíček | prášok do pečiva |
10 lyžíc | vlažná voda |
25 dkg | cukor múčka |
4 ks | žĺtok |
25 dkg | hladká múka |
4 ks | bielok |
krém: | |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
5 lyžíc | cukor múčka |
1 | biely jogurt |
podľa chuti: | |
ovocie | |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
poleva: | |
1/2 l | voda |
1 balíček | Tang |
1 balíček | vanilkový pudingový prášok |
Postup prípravy receptu
Najprv dobre zmiešame žĺtky, mletý cukor a olej. Do dobre premiešaného cesta pridáme hladkú múku, polku prášku do pečiva, vlažnú vodu az bielkov ušľahaný sneh. Dobre všetko premiešame do hladkej konzistencie a dáme na vysypaný plech piecť. Medzitým si pripravíme penu na vychladnuté a upečené cesto. Ušľaháme šľahačku, do ktorej pridáme buď kyslu smotanu alebo biely jogurt, a osladíme. Krém rozotrieme na vychladnuté cesto a nakladieme ovocie (jahody, mandarínky, banán, ananás a iné podľa chuti). Nakoniec si urobíme želatínu z pol litra vody, vanilkového pudingu a tangu. Zmes budeme stále zahrievať a potom necháme zvoľna mierne stuhnúť. Vychladol želatínou rezy polejeme. Rezy Tang máme hotové a nezostáva než popriať dobrú chuť.