Rezy s parížskou šľahačkou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 139039x
Rýchly múčnik, ktorého príprava nie je náročná a výsledok je veľmi prekvapivý.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 hrnek | mlieko |
2 lyžice | kakao |
2 hrnky | polohrubá múka |
1 hrnek | cukor múčka |
1 balíček | prášok do pečiva |
1/2 hrnku | olej |
3 ks | vajcia |
drobení: | |
30 g | vlašské orechy |
2 balíčky | biele ľadové gaštany |
krém: | |
2 kelímky | parížska šľahačka |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Mlieko ohrejeme, aby bolo vlažné. Do misy dáme múku, cukor, kakao, mlieko, olej, žĺtky a ušľaháme do hladkej hmoty. Potom rýchlo a krátko zašľaháme prášok do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame s kakaovou hmotou. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Hlboký plech vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Rozprestrieme v ňom cesto a 12 minút pečieme. Upečený korpus necháme vychladnúť. Parížskej šľahačky vyšľaháme dotuha. Na vychladnutý piškótu natrieme šľahačky. Orechy a biele gaštan nastrúhame a rezy nimi husto posypeme. Rezy s Parížskou šľahačkou nakrájame na kocky a podávame.
Komentáre k receptu Rezy s parížskou šľahačkou (2 komentáre)
-
petra
12.August 2014 15:26
kolac o nicom..prilis huste cesto,malo sladke,pri peceni sa urobili po nom velke bubliny,dost blbe,ked sa ma dat nam slahacka ..uz nikdy viac..
-
ffjhk
07.November 2013 08:42
vffwhrfjhdoiqaizk