Rezy s ovocím a rôsolom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 41620x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | vanilkový cukor |
6 ks | vajcia |
30 dkg | polohrubá múka |
30 dkg | cukor múčka |
1 sklenka | vlažná voda |
1 sklenka | olej |
1 ks | prášok do pečiva |
náplň 1: | |
2 balíčky | vanilkový cukor |
2 ks | kyslá smotana |
náplň 2: | |
1 ks | ananásový kompót |
1 ks | broskyňový kompót |
náplň 3: | |
250 ml | jablkový sirup |
500 ml | vlažná voda |
2 ks | puding |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny. Pridáme múku, olej, vanilkový cukor, kypriaci prášok a nakoniec vpracujeme sneh z bielkov. Piškótové cesto nalejeme na vymastený plech alebo do tortovej formy a upečieme dozlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť. Potom piškótu potrieme kyslou smotanou zmiešanou s vanilkovým cukrom, pokladieme ovocím a pripravíme si huspeninou. Zvaríme šťavu, vodu a puding. Hmotu necháme trochu vychladnúť a potom jej polejeme vychladnuté rezy. Rezy s ovocím a Rôsol necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa. Druhý deň rezy nakrájame podľa fantázie a môžeme podávať.