Rezy s jablkovou náplňou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 20764x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | žĺtok |
60 g | cukor múčka |
20 dkg | maslo |
3 lyžice | studená voda |
30 dkg | hladká múka |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
náplň: | |
vlašské orechy | |
mletá škorica | |
hrozienka | |
15 dkg | cukor múčka |
1,5 kg | jablko |
vanilkový alebo škoricový cukor | |
podľa potreby: | |
strúhanka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Žĺtky vymiešame s povoleným maslom a cukrom, pridáme studenú vodu a hladkú múku s práškom do pečiva. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme tak hodinu odpočinúť v chladničke. Medzitým si pripravíme náplň. Jablká olúpeme, zbavíme semien a nastrúhame na jemnom strúhadle. Váha nastrúhaných jabĺk by mala byť 1,5 kg. Cesto rozdelíme na 2 (4) diely a vyvaľkáme rovnaké pláty o veľkosti plechu. Prvý plát dáme na vymastený a strúhankou vysypaný plech, zasypeme jablkami, pekne je utlačí a posypeme cukrom, hrozienkami, nasekanými orieškami. Podľa chuti posypeme vanilkovým cukrom, škoricovým cukrom alebo len mletou škoricou. Zakryjeme druhým plátom cesta. Okraje pritlačíme. Rezy s jablkovou náplňou upečieme do ružova v stredne vyhriatej rúre. Pred podávaním a lúpaním posypeme práškovým cukrom. Ingrediencie na cesto aj náplň sú uvedené na 2 menšie alebo 1 veľký plech.