Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rezne z patizónu

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59746x
Rezne z patizónu

Recept na chutný a jednoduchý obed z patizón.

vytlačiť recept Rezne z patizónu
recept Rezne z patizónu
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks veľký patizón

na obalenie:

hladká múka
strúhanka
3 ks vajcia
50 g tvrdý syr

na potření:

soľ
1 strúčik cesnak

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Patizón olúpeme a nakrájame na plátky asi 0,5 cm hrubé. Každý plátok z obidvoch strán potrieme cesnakom roztretým so soľou. Vajcia rozmiešame s trochou vlažnej vody (mlieka) a štipkou soli. K hladkej múke primiešame na jemno nastrúhaný syr. Každý plátok patizón obalíme v múke, vo vajciach a strúhanke. Plátky patizón osmažíme v rozpálenom oleji z oboch strán. Rezne z patizón podávame so zemiakovou kašou, varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.

Komentáre k receptu Rezne z patizónu (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty