Rezne z patizónu
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 59746x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | veľký patizón |
na obalenie: | |
hladká múka | |
strúhanka | |
3 ks | vajcia |
50 g | tvrdý syr |
na potření: | |
soľ | |
1 strúčik | cesnak |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Patizón olúpeme a nakrájame na plátky asi 0,5 cm hrubé. Každý plátok z obidvoch strán potrieme cesnakom roztretým so soľou. Vajcia rozmiešame s trochou vlažnej vody (mlieka) a štipkou soli. K hladkej múke primiešame na jemno nastrúhaný syr. Každý plátok patizón obalíme v múke, vo vajciach a strúhanke. Plátky patizón osmažíme v rozpálenom oleji z oboch strán. Rezne z patizón podávame so zemiakovou kašou, varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.