Rezne v jogurte
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 96098x
Jednoduchý recept na prípravu naozaj jemných kuracích alebo bravčových odrezkov, možno použiť iu vianočného kapra.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | vajcia |
8 ks | kuracie rezeň |
korenie podľa vlastnej chuti | |
1 štipka | korenie |
1 štipka | soľ |
1 strúčik | cesnak prelisovaný |
1 kelímok | veľký biely jogurt |
Postup prípravy receptu
Recept na najúžasnejší jogurtové rezne. Postup prípravy: Kuracie rezne naklepeme, osolíme a okoreníme a vložíme do jogurtovej marinády. Tú pripravíme zmiešaním jogurtu, vajec, cesnaku, opäť soli a korenia a ja pridal aj pálivé grilovacie korenie. Potom mäso v marináde uložíme v uzatvárateľnej nádobe v chladničke. Najskôr na druhý deň vyberáte odrezky z marinády, obaľujeme v strúhanke a opatrne vyprážame. Rezne sú veľa krehké, chuť úžasná, kto zažil, nechce inak. Pripravil som takto aj rezne z bravčového stehna, ktorú pre jej suchosť nepoužívam takmer vôbec. Tie boli po jogurtovej úprave šťavnaté, výborné. Recept je samozrejme možné použiť aj pri príprave vianočného kapra.