Rezeň Pavlišov
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 129073x
Iste máte radi klasiku - ale bravčový rezeň s knedľou? Kombinácia, ktorá je veľmi chutná a je tradíciou iv našich kuchyniach.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | bravčová krkovička |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
na obalenie: | |
4 lyžice | strúhanka |
1 ks | vajcia |
2 lyžice | hladká múka |
príloha: | |
250 g | kyslá kapusta |
houskový knedlík |
Postup prípravy receptu
Plátky bravčovej krkovičky naklepeme, kraja nakrojíme. Mäso osolíme a posypeme korením. Potom porcie obalíme v trojobale a na oleji upečieme domäkka. Povaríme si kyslá kapusta, ktoré sčasti zalejeme vodou a môžeme mierne osladiť cukrom. Knedle nakrájame a ohrejeme. Upečené rezne Pavlišov podávame s kyslou kapustou a houskovým knedľou. Knedle a kapusta prelejeme rozpusteným maslom.