Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rezance zapečené s cuketou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 58662x
Rezance zapečené s cuketou

Zber úrody tekvíc, patizón a cukiet vrcholí. A my môžeme vyberať z mnohých receptov, ako tieto úžasné plody pripraviť. Odporúčam vám, zapiecť je s rezancami.

vytlačiť recept Rezance zapečené s cuketou
recept Rezance zapečené s cuketou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 ml smotana
4 strúčiky cesnak
500 g široké a dlhšie rezance
3 - 4 ks paradajka
4 ks vajcia
250 - 300 ml mlieko
300 g mozzarelou
700 - 800 g cuketa
3 lyžice talianske pesto
300 g eidam

na ozdobu:

čerstvá bazalka

podľa chuti:

korenie
soľ

podľa potreby:

maslo

Postup prípravy receptu

Cestoviny uvaríme podľa návodu vo vriacej osolenej vode, scedíme ich, prepláchneme studenou vodou a znovu scedíme. Syr nastrúhame, mozzarelou nakrájame na tenké plátky. Olúpaný cesnak prelisujeme a premiešame so smotanou, mliekom, vajcami, soľou, korením a nastrúhaným syrom. Cuketu umyjeme, rozpolíme a pozdĺžne narežeme na tenké plátky. Rozkrájať ju môžeme aj na tenké kolieska. Väčší zapekacie misu alebo pekáč vymažeme maslom a dno zakryjeme plátky cukety. Cuketu potrieme bazalkovým pestom, položíme na ňu rovnomerne pokrájanou mozzarelou a potom do pekáča navrstvíme odkvapkané uvarené cestoviny. Na cestoviny naukladáme pokrájané paradajky a všetko zalejeme smotanou, ktorú sme rozkvedlali so syrom a vajciami. Rezance s cuketou dáme piecť do predhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút. Rezance zapečené s cuketou krásne vonia au nás doma všetkým moc chutia.

Komentáre k receptu Rezance zapečené s cuketou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty