Rezance zapečené s cuketou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 58662x
Zber úrody tekvíc, patizón a cukiet vrcholí. A my môžeme vyberať z mnohých receptov, ako tieto úžasné plody pripraviť. Odporúčam vám, zapiecť je s rezancami.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 ml | smotana |
4 strúčiky | cesnak |
500 g | široké a dlhšie rezance |
3 - 4 ks | paradajka |
4 ks | vajcia |
250 - 300 ml | mlieko |
300 g | mozzarelou |
700 - 800 g | cuketa |
3 lyžice | talianske pesto |
300 g | eidam |
na ozdobu: | |
čerstvá bazalka | |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Cestoviny uvaríme podľa návodu vo vriacej osolenej vode, scedíme ich, prepláchneme studenou vodou a znovu scedíme. Syr nastrúhame, mozzarelou nakrájame na tenké plátky. Olúpaný cesnak prelisujeme a premiešame so smotanou, mliekom, vajcami, soľou, korením a nastrúhaným syrom. Cuketu umyjeme, rozpolíme a pozdĺžne narežeme na tenké plátky. Rozkrájať ju môžeme aj na tenké kolieska. Väčší zapekacie misu alebo pekáč vymažeme maslom a dno zakryjeme plátky cukety. Cuketu potrieme bazalkovým pestom, položíme na ňu rovnomerne pokrájanou mozzarelou a potom do pekáča navrstvíme odkvapkané uvarené cestoviny. Na cestoviny naukladáme pokrájané paradajky a všetko zalejeme smotanou, ktorú sme rozkvedlali so syrom a vajciami. Rezance s cuketou dáme piecť do predhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút. Rezance zapečené s cuketou krásne vonia au nás doma všetkým moc chutia.