Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rezaná krkovička

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28063x
Rezaná krkovička

Chutný recept pečené krkovičky je vhodná na pohostenie návštevy, ktorá si nepotrpí na diéty.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Rezaná krkovička
recept Rezaná krkovička sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g šampiňóny
1 kg bravčová krkovička
10 plátkov syr

marináda:

2 lyžice citrónová šťava
3 lyžice horcica
1 lyžica med
2 lyžice olej
4 lyžice biele víno
1,5 lyžičky soľ

na potření:

2 lyžice olej

náplň:

10 plátkov údené mäso

Postup prípravy receptu

Najprv si pripravíme marinádu. Suroviny na marinádu zmiešame v miske. Na náplň potrebujeme údené, syr i šampiňóny nakrájané asi na 2mm široké plátky. Krkovičiek nakrájame na 1,5 cm široké plátky, ktoré však nedokrojíme do konca. Do zárezov aj do mäsa votrieme marinádu. Krkovičiek zabalíme do alobalu a necháme v chladničke uležať asi 24 hodín. Druhý deň do každého rezu vložíme plátok údeného, plátok syra a plátky šampiňónov. Krkovičiek pomažte olejom a pevne zabalíme do alobalu, aby nevytekala pri pečení šťava. Rezanú krkovičiek dáme do rozohriatej rúry na 200 ° C a pečieme asi 2 hodiny. Na posledných 20 minút alobal Prestrihnite a krkovičiek necháme opiecť, aby sa utvorila pekná kôrka. Rezanú krkovičiek podávame s prílohou podľa chuti. Nám chutí najviac zemiakový knedlík. Rezanú krkovičiek môžeme podávať aj studenú.

Komentáre k receptu Rezaná krkovička (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty