Rezaná krkovička
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 28049x
Chutný recept pečené krkovičky je vhodná na pohostenie návštevy, ktorá si nepotrpí na diéty.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | šampiňóny |
1 kg | bravčová krkovička |
10 plátkov | syr |
marináda: | |
2 lyžice | citrónová šťava |
3 lyžice | horcica |
1 lyžica | med |
2 lyžice | olej |
4 lyžice | biele víno |
1,5 lyžičky | soľ |
na potření: | |
2 lyžice | olej |
náplň: | |
10 plátkov | údené mäso |
Postup prípravy receptu
Najprv si pripravíme marinádu. Suroviny na marinádu zmiešame v miske. Na náplň potrebujeme údené, syr i šampiňóny nakrájané asi na 2mm široké plátky. Krkovičiek nakrájame na 1,5 cm široké plátky, ktoré však nedokrojíme do konca. Do zárezov aj do mäsa votrieme marinádu. Krkovičiek zabalíme do alobalu a necháme v chladničke uležať asi 24 hodín. Druhý deň do každého rezu vložíme plátok údeného, plátok syra a plátky šampiňónov. Krkovičiek pomažte olejom a pevne zabalíme do alobalu, aby nevytekala pri pečení šťava. Rezanú krkovičiek dáme do rozohriatej rúry na 200 ° C a pečieme asi 2 hodiny. Na posledných 20 minút alobal Prestrihnite a krkovičiek necháme opiecť, aby sa utvorila pekná kôrka. Rezanú krkovičiek podávame s prílohou podľa chuti. Nám chutí najviac zemiakový knedlík. Rezanú krkovičiek môžeme podávať aj studenú.