Reveňový kompót
- dezerty
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 57820x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
800 g | rebarbora |
3 - 4 lyžíc | cukor krupica |
300 ml | čerešňová šťava |
2 lyžice | citrónová šťava |
Škorica | |
na ozdobu: | |
1 balíček | vanilkový cukor |
3 kvapky | vanilková aróma |
4 lístky | mäta |
150 ml | kyslá smotana |
príloha: | |
12 ks | cukrárske piškóty |
Postup prípravy receptu
Rebarbora očistíme, opláchneme a nakrájame na kocky. Do hrnca nalejeme čerešňovou šťavu a privedieme ju k varu. Vsypeme rebarbora a asi na 8 minút podusíme. Kompót ochutíme citrónovou šťavou, škoricou aj cukrom, odstavíme a necháme vychladnúť. Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a vanilkovou esenciou. Reveňový kompót rozdelíme do misiek, obložíme múčnych piškóty a každú porciu ozdobíme kopčekom vanilkovej smotany a lístkom mäty.