Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Reveňový kompót

  • dezerty
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 57820x
Reveňový kompót

Reveňový kompót s čerešňovou šťavou a vanilkovou smotanou.

vytlačiť recept Reveňový kompót
recept Reveňový kompót sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

800 g rebarbora
3 - 4 lyžíc cukor krupica
300 ml čerešňová šťava
2 lyžice citrónová šťava
Škorica

na ozdobu:

1 balíček vanilkový cukor
3 kvapky vanilková aróma
4 lístky mäta
150 ml kyslá smotana

príloha:

12 ks cukrárske piškóty

Postup prípravy receptu

Rebarbora očistíme, opláchneme a nakrájame na kocky. Do hrnca nalejeme čerešňovou šťavu a privedieme ju k varu. Vsypeme rebarbora a asi na 8 minút podusíme. Kompót ochutíme citrónovou šťavou, škoricou aj cukrom, odstavíme a necháme vychladnúť. Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a vanilkovou esenciou. Reveňový kompót rozdelíme do misiek, obložíme múčnych piškóty a každú porciu ozdobíme kopčekom vanilkovej smotany a lístkom mäty.

Komentáre k receptu Reveňový kompót (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty