Restovaný pstruh na masle
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 140030x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | maslo |
1 ks | pstruh |
soľ | |
1 ks | citrón |
slnečnicový olej | |
na obalenie: | |
mletá sladká paprika | |
hladká múka | |
mletá štipľavá paprika |
Postup prípravy receptu
Pstruha umyjeme a osušíme. Pokvapkáme citrónom, osolíme a necháme mäso chvíľu odležať. V hladkej múke rozmiešame mletú sladkú papriku a štipku pálivej papriky. Do pstruha vložíme plátok masla a obalíme ho v okorenené hladkej múke. Na panvici rozohrejeme maslo s trochou oleja a pstruhy z oboch strán opečieme. Mäso môžeme aj grilovať na vonkajšom grile alebo v rúre. Najlepšie prílohou sú opečené zemiaky, zeleninový šalát alebo čerstvá bageta.