Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Restovaná kačacia pečeň

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8855x
Restovaná kačacia pečeň

Krehká kačacie jatýrka s jarným listovým šalátom môžeme podávať s opečeným alebo vareným novým zemiakom. Ale moc chutia aj bez prílohy.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Restovaná kačacia pečeň
recept Restovaná kačacia pečeň
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lyžičky strúhaný zázvor
1/2 ks veľká cibuľa
400 g kačacia pečeň
3 lyžice biele víno
1 strúčik cesnak

omáčka:

1/2 lyžičky solamyl
2 lyžice sójová omáčka
1 dl voda

podľa chuti:

mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej

šalát:

1/2 ks ľadový šalát
1 hrsť rukola
5 listov červená čakanka

zálievka:

1 lyžica vínny červený ocot
4 lyžice olivový olej

Postup prípravy receptu

Kačacia pečeň očistíme, umyjeme, osušíme a okoreníme. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne usekáme. Čerstvý zázvor nastrúhame najemno. Pripravíme si zálievku na šalát. Olivový olej premiešame s červeným vínnym octom, osolíme, okoreníme a necháme rozležet. Na oleji sprudka opečieme kačaciu z oboch strán do ružova. Vo výpeku necháme speniť cibuľu, cesnak a zázvor. Zalejeme vínom, ktoré necháme odpariť. Potom prilejeme zálievku a krátko povaríme do zhustnutia. Podľa potreby omáčku riedime vodou alebo zahustíme škrobom. Do horúcej omáčky vložíme opečené kačacia pečeň, všetko premiešame, zakryjeme alobalom a uchováme na teple. Medzitým si pripravíme ochutený šalát. Ľadový šalát, listy červenej čakanky a rukolu očistíme a rukami natrháme na kúsky. Zeleninu premiešame v pripravenej zálievke. Kačacia pečeň s omáčkou rozdelíme na porcie, obložíme šalátom a podávame s opékanými zemiakmi, toastovým chlebom, ale pokojne aj bez prílohy.

Komentáre k receptu Restovaná kačacia pečeň (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty