Redkvičkový šalát
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 145114x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | Ementál (blok) |
2 zväzky | reďkovky |
3 - 4 ks | vajcia |
citrónová šťava | |
1 ks | paprika zelená |
100 g | majonéza (i jogurtová) |
soľ | |
pažítka | |
mleté biele korenie |
Postup prípravy receptu
Najskôr si dáme variť vajcia natrvrdo.
Reďkovky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Papriku zbavíme jadrovník a kôstok a nakrájame ju na rezance. Syr tiež nakrájame na rezance. Uvarená vajcia schladíme a nasekáme je.
Všetko vložíme do misy a zmiešame.
Majonézu zmiešame s citrónovou šťavou a podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec jej spojíme pripravenú zeleninu a syr v mise.
Hotový šalát vychladíme a zdobíme pažítkou alebo inými bylinkami.
Foto: Profimedia.cz