Reďkovkový šalát s jogurtom a vajcami
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 27401x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 kelímky | biely jogurt |
soľ | |
3 - 4 zväzkov | reďkovky |
sekaná petržlenová vňať | |
2 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
pečivo |
Postup prípravy receptu
Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme a oddelíme žĺtky. Reďkovky umyjeme a nastrúhame na hrubé rezance alebo nakrájame na plátky. Varené žĺtky vymiešame so soľou, premiešame s jogurtom, nalejeme na reďkovky a dobre premiešame. Bielky nasekáme najemno. Ředkvičkový šalát dáme do misiek alebo na tanieriky, posypeme nadrobno nasekanými bielky a pokrájanou petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo žeruchou. Ředkvičkový šalát s vajciami podávame s pečivom.