Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ratatouille

  • šaláty
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 165846x
Ratatouille

Ďalšie recept na juhofrancúzskom klasiku.

vytlačiť recept Ratatouille
recept Ratatouille sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 strúčiky prelisovaný cesnak
2 lyžice olivový olej
2 ks cuketa na kolieska
2 ks cibula
1 ks bouquet garni (tymián, petržlen, bazalka, bobkový list, stopkový zeler)
soľ a korenie
1 ks baklažán (300g)
lístky bazalka
800 g nakrájané paradajky z konzervy
1 lyžička cukor

Postup prípravy receptu

Baklažán nahrubo nakrájame, dáme do sitka, posypeme soľou a necháme 30 minút stáť. Potom ho opláchneme a osušíme papierovou utierkou.

V kastróle rozohrejeme olej na stredne vysokú teplotu, pridáme cibuľu, zmiernime oheň a cibuľu opekáme za častého miešania 10 minút.

Pridáme cesnak a opekáme 2 minúty, kým cibuľa nezmäkne a nezezlátne. Pridáme baklažán, cukety, paradajky aj so šťavou, bouquet garni (tymian, petržlenová vňať, bobkový list, stopkový zeler), cukor a podľa chuti soľ a korenie. Privedieme k varu, zmiernime oheň na veľmi slabý, kastról prikryjeme pokrievkou a zeleninu dusíme za občasného miešania 30 minút domäkka.

Hotový pokrm ochutnáme, prípadne prisolíme. Odstránime z neho bouquet garni. upravíme na misu, ozdobíme bazalkou a ihneď podávame.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Ratatouille (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty