Ratatouille
- šaláty
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 166697x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
800 g | nakrájané paradajky z konzervy |
1 lyžička | cukor |
2 strúčiky | prelisovaný cesnak |
2 lyžice | olivový olej |
2 ks | cuketa na kolieska |
2 ks | cibula |
1 ks | bouquet garni (tymián, petržlen, bazalka, bobkový list, stopkový zeler) |
soľ a korenie | |
1 ks | baklažán (300g) |
lístky | bazalka |
Postup prípravy receptu
Baklažán nahrubo nakrájame, dáme do sitka, posypeme soľou a necháme 30 minút stáť. Potom ho opláchneme a osušíme papierovou utierkou.
V kastróle rozohrejeme olej na stredne vysokú teplotu, pridáme cibuľu, zmiernime oheň a cibuľu opekáme za častého miešania 10 minút.
Pridáme cesnak a opekáme 2 minúty, kým cibuľa nezmäkne a nezezlátne. Pridáme baklažán, cukety, paradajky aj so šťavou, bouquet garni (tymian, petržlenová vňať, bobkový list, stopkový zeler), cukor a podľa chuti soľ a korenie. Privedieme k varu, zmiernime oheň na veľmi slabý, kastról prikryjeme pokrievkou a zeleninu dusíme za občasného miešania 30 minút domäkka.
Hotový pokrm ochutnáme, prípadne prisolíme. Odstránime z neho bouquet garni. upravíme na misu, ozdobíme bazalkou a ihneď podávame.
Zdroj: Slovart.cz