Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rascový chlieb

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133293x
Rascový chlieb

Rascový domáci chlieb chutí úžasne s domácim sadlom a oškvarky.

vytlačiť recept Rascový chlieb
recept Rascový chlieb sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžičky soľ
1 lyžička cukor krupica
250 g hladká múka
1,5 lyžice mletý kmín
1 lyžica ocot
1,5 lyžičky sušené droždie
320 ml vlažná voda
250 g chlebová ražná múka
1 lyžica slnečnicové semienka
2 lyžice olej

na ozdobu:

slnečnicové semienka

Postup prípravy receptu

V mise premiešame múky, soľ, rasca, slnečnicové semienka, prilejeme ocot, olej a vo vlažnej vode rozmiešané droždie a cukor. Všetko spracujeme do cesta, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Vykynutým kmínovým cestom naplníme formu na chlieb alebo vytvarujeme bochník. Ten potrieme vodou a ozdobíme semienkami slnečnice. Rascový chlieb pečieme a na mriežke necháme vychladnúť. Rascový chlieb samozrejme dá upiecť v domácej pekárni. Tam je postup opačný, najskôr všetky tekutiny, potom múky, soľ, rasca, cukor a droždie. Program klasik a semienka po zvukovom signálu.

Komentáre k receptu Rascový chlieb (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty