Rascový chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 133293x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | soľ |
1 lyžička | cukor krupica |
250 g | hladká múka |
1,5 lyžice | mletý kmín |
1 lyžica | ocot |
1,5 lyžičky | sušené droždie |
320 ml | vlažná voda |
250 g | chlebová ražná múka |
1 lyžica | slnečnicové semienka |
2 lyžice | olej |
na ozdobu: | |
slnečnicové semienka |
Postup prípravy receptu
V mise premiešame múky, soľ, rasca, slnečnicové semienka, prilejeme ocot, olej a vo vlažnej vode rozmiešané droždie a cukor. Všetko spracujeme do cesta, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Vykynutým kmínovým cestom naplníme formu na chlieb alebo vytvarujeme bochník. Ten potrieme vodou a ozdobíme semienkami slnečnice. Rascový chlieb pečieme a na mriežke necháme vychladnúť. Rascový chlieb samozrejme dá upiecť v domácej pekárni. Tam je postup opačný, najskôr všetky tekutiny, potom múky, soľ, rasca, cukor a droždie. Program klasik a semienka po zvukovom signálu.