Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rascový chleba z pekárne

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27557x
Rascový chleba z pekárne

Klasický rascový chleba, je tmavší a porovnateľný s nakupovaným. Moc dobrý.

vytlačiť recept Rascový chleba z pekárne
recept Rascový chleba z pekárne sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

300 g pšeničná chlebová múka
1,5 lyžice ocot
3 lyžičky drvená rasca
1 lyžička cukor
200 g ražná chlebová múka
1 lyžička soľ
350 ml voda
1 lyžička sušené droždie
2 lyžice olej

Postup prípravy receptu

V uvedenom poradí vložíme ingrediencie do pekárne. Použijeme zarovnanú lyžičku droždie a vrchovatou lyžičku soli. Zapneme program klasik (základné) a nastavíme najtmavšie kôrku. Program trvá asi 3 hodiny a 20 minút. U niektorých pekární je to menej, u niektorých viac, tak sa toho neľakajte. Starostlivo dodržujeme dávku droždia, inak sa chleba prepadne. Neplatí tu čím viac tým lepšie. Je to vyskúšané. Rascový chleba z pekárne podávame ako je libo.

Komentáre k receptu Rascový chleba z pekárne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty