Rascový chleba z pekárne
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 27557x
Klasický rascový chleba, je tmavší a porovnateľný s nakupovaným. Moc dobrý.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | pšeničná chlebová múka |
1,5 lyžice | ocot |
3 lyžičky | drvená rasca |
1 lyžička | cukor |
200 g | ražná chlebová múka |
1 lyžička | soľ |
350 ml | voda |
1 lyžička | sušené droždie |
2 lyžice | olej |
Postup prípravy receptu
V uvedenom poradí vložíme ingrediencie do pekárne. Použijeme zarovnanú lyžičku droždie a vrchovatou lyžičku soli. Zapneme program klasik (základné) a nastavíme najtmavšie kôrku. Program trvá asi 3 hodiny a 20 minút. U niektorých pekární je to menej, u niektorých viac, tak sa toho neľakajte. Starostlivo dodržujeme dávku droždia, inak sa chleba prepadne. Neplatí tu čím viac tým lepšie. Je to vyskúšané. Rascový chleba z pekárne podávame ako je libo.