Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rascové mäso

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 18528x
Rascové mäso

Naložené mäso, ktoré je vynikajúce, ale hlavne mäkké a hodí sa aj na oslavu.

vytlačiť recept Rascové mäso
recept Rascové mäso sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg mäso
1 lyžica olej

marináda:

2 lyžice solamyl
1 lyžička drvená rasca
3 ks vajcia
1 lyžička mletá sladká alebo štipľavá paprika
1 lyžička majorana
3 strúčiky cesnak
2 lyžice MAGGI
1 lyžička soľ
1 štipka mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

V miske zmiešame všetky suroviny na marinádu - vajcia, solamyl, bylinky, korenie aj prelisovaný cesnak. Môžeme použiť akékoľvek mäso. Mäso nakrojíme na plátky a naklepeme. Kuracie a morčacie nie je treba klopať. Mäso dôkladne obalíme do zmesi, naukladáme do misky s vekom, zalejeme zvyšnou zmesou a uzavrieme. Mäso necháme v chladničke marinovať 24 hodín (tuhšie mäso i 48 hodín). Pri vlastnej príprave si rozpálime panvicu s trochou oleja. Plátky mäsa v ňom opečieme asi 3 - 5 minút z obidvoch strán, podľa druhu mäsa. Rascové mäso podávame a prílohou podľa chuti. Vhodné sú hranolky, zemiaky, zelenina šalát alebo len pečivo.

Komentáre k receptu Rascové mäso (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty