Rascové mäso
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 18528x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | mäso |
1 lyžica | olej |
marináda: | |
2 lyžice | solamyl |
1 lyžička | drvená rasca |
3 ks | vajcia |
1 lyžička | mletá sladká alebo štipľavá paprika |
1 lyžička | majorana |
3 strúčiky | cesnak |
2 lyžice | MAGGI |
1 lyžička | soľ |
1 štipka | mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
V miske zmiešame všetky suroviny na marinádu - vajcia, solamyl, bylinky, korenie aj prelisovaný cesnak. Môžeme použiť akékoľvek mäso. Mäso nakrojíme na plátky a naklepeme. Kuracie a morčacie nie je treba klopať. Mäso dôkladne obalíme do zmesi, naukladáme do misky s vekom, zalejeme zvyšnou zmesou a uzavrieme. Mäso necháme v chladničke marinovať 24 hodín (tuhšie mäso i 48 hodín). Pri vlastnej príprave si rozpálime panvicu s trochou oleja. Plátky mäsa v ňom opečieme asi 3 - 5 minút z obidvoch strán, podľa druhu mäsa. Rascové mäso podávame a prílohou podľa chuti. Vhodné sú hranolky, zemiaky, zelenina šalát alebo len pečivo.