Rascová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 35966x
Ľahká a rýchla polievka vhodná aj pre dojčiace mamičky.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
soľ | |
3 lyžice | hladká múka |
2 lyžice | mletý kmín |
2 lyžice | sadlo |
1 ks | zeleninový bujón |
1 ks | Mrkva |
1 ks | zeler |
cestíčko: | |
4 lyžice | voda |
1 ks | vajcia |
3 lyžice | polohrubá múka |
podľa chuti: | |
polievkové korenie | |
petržlen |
Postup prípravy receptu
Na masti speníme rasca, pridáme strúhanú mrkvu a zeler a chvíľu pražíme. Pridáme hladkú múku a ďalej pražíme. Potom prilejeme vodu, vložíme zeleninový bujón a podľa chuti osolíme. Rascový polievku varíme do zmäknutia zeleniny. Medzitým si pripravíme kvapkanie - žĺtok, polohrubá múka, voda a soľ. Všetko vložíme do hrnčeka a rozmiešame. Kvapkanie vlejeme do vriacej polievky a dobre rozmiešame. Hotovú rascový polievku môžeme dochutiť korením, polievkovým korením a ozdobiť pažítkou alebo petržlenom. Zeleninu je možné pripraviť si vopred, zamraziť a použiť ako základ do rôznych polievok. Rasca je vhodná ingrediencie do stravy dojčiacich matiek, znižuje bolesti bruška dojčiat.