Rascová polievka s bazalkovými haluškami
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 17252x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | Rasco |
50 g | pór |
4 lyžice | krupička |
200 g | polievková zelenina |
1,5 l | voda |
soľ | |
cestíčko: | |
bazalka | |
1 ks | vajcia |
150 g | hrubá múka |
0,5 lyžičky | olej |
soľ | |
60 ml | mlieko |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme a nasekáme. Pór krátko osmažíme na masle alebo oleji. Pridáme zeleninu a orestujeme. Do základu vsypeme krupicu a ešte chvíľku osmažíme. Potom základ polievky zalejeme vodou a rozmiešame. Pridáme rascu a soľ a povaríme, až zelenina zmäkne. Medzitým si pripravíme halušky. Vajcia rozmiešame s mliekom a soľou. Pridáme olej a natrhanými bazalku. Postupne zašľaháme múku. Cesto potom pretlačíme cez Halušková sito (alebo lyžičkou vykrajujeme halušky) priamo do rascové polievky a zavaríme. Rascový polievku s bazalkovými halušky podávame najlepšie teplú.