Raňajkový svetlý chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 126853x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
tuk na vymazanie | |
cesto: | |
1 lyžička | soľ |
500 g | hladká múka |
180 ml | mlieko |
1 lyžička | cukor |
25 g | tuk |
1/2 kocky | čerstvé droždie |
1 ks | vajcia |
100 ml | voda |
Postup prípravy receptu
Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu, hlavne múka. Do vlažného mlieka pridáme lyžičku cukru a rozdrobíme do neho droždie. Kvások premiešame a necháme chvíľku vzísť. Múku zmiešame so soľou. Pridáme tuk a vyplývajúci kvások, vajcia rozšľahané vo vode a zarobíme cesto. Cesto dôkladne prepracujeme a necháme v teple vykysnúť. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Zatiaľ si vymastíme nádobu na chlieb. Do formy rozložíme chlebové cesto, prikryjeme alobalom av predhriatej rúre ho zvoľna pečieme dozlatista. Upečený raňajkový svetlý chlieb vyklopíme z formy a môžeme podávať.