Raňajkový rebarborový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 98090x
Koláč, ktorý možno nevyzerá ako na výstavu, ale veľmi dobre chutí. Navyše máme rýchlo hotovo.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
350 g | rebarbora |
2 balíčky | vanilkový cukor |
cesto: | |
250 ml | cukor múčka |
3 ks | vajcia |
125 ml | olej |
500 ml | polohrubá múka |
1 balíček | kypriaci prášok |
250 ml | mlieko |
na ozdobu: | |
cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Rebarboru očistíme, nakrájame na malé kúsky a dáme do hrnca. Zasypeme vanilkovým cukrom, prelejeme asi 1 dl horúcej vody a chvíľočku podusíme. Rúru si predhrejeme na 185 ° C. V mise vyšleháme vajíčka s cukrom a olejom do peny, pridáme mlieko, múku a nakoniec zľahka vmiešame prášok do pečiva. Pripravené cesto nalejeme do hlbšieho plechu vystříkaného jedlým olejom. Na cesto nalejeme rozvarená rebarboru a upečieme. Pred podávaním raňajkový rebarborový koláč jemne poprášime práškovým cukrom.