Raňajkové vajcia so smotanou
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 25761x
Jemná Miešaná vajcia so smotanou, olivami a šunkou podávame ako sýtou raňajkách.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | maslo |
4 ks | vajcia |
2 plátky | Swarzwaldská šunka |
1 dl | smotana na šľahanie |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
6 ks | zelená oliva bez kôstky |
na ozdobu: | |
cibuľová vňať | |
baby paradajky |
Postup prípravy receptu
Olivy necháme odkvapkať a nakrájame na kolieska. Šunku nakrájame na jemné rezančeky. Cibuľovou vňať umyjeme, necháme osušiť a usekáme. Do misky rozklepneme vajíčka, zalejeme smotanou, osolíme, okoreníme a len ľahko rozmiešame. Na panvici rozohrejeme kúsok masla. Vlejeme rozmiešané vajcia a zmes pokladieme šunkou a olivami. Pracujeme na miernom ohni. Akonáhle začnú vajcia zvoľna tuhnúť, přehrnujeme je cez seba, ale nijako rýchlo nemiešame a nepražíme. Ešte vláčnu vaječnú zmes preložíme na taniere, posypeme cibuľovou vňaťou a obložíme paradajkami. Raňajková vajcia so smotanou podávame s čerstvým alebo domácim pečivom.