Ramien
- polievky
- japonská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 24738x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | mrazená kukurica |
4 ks | krabie tyčinka |
2 ks | vajcia |
1 balíček | menma |
1 balíček | mrazený hrášok |
2 ks | riasa Nori |
1 balíček | nama ramien shoyu |
3 ks | jarná cibuľka |
Postup prípravy receptu
Nama ramien shoyu sú rezance plus korenie a polievkový základ. Menma je nakladaný koreň bambusu. Uvaríme vajcia na tvrdo. Do litra vriacej vody nasypeme zeleninu a pridáme rezance. Nezabudneme osoliť. Zmes dve minúty povaríme, potom odstavíme, pridáme krabie tyčinky a po ďalších dvoch minútach scedíme. V miskách naplnených približne šálkou vriacej vody dôkladne rozmiešame korenie a polievkový základ. Akonáhle je všetko hotové, nandáme zmes rezancov a zeleniny a nakoniec ozdobíme vajíčkom a plátkom nori. Ramien ihneď podávame. Nama ramien shoyu (rezance + korenie a polievkový základ)