Rákociho polievka
- polievky
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 67242x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
2 ks | vajíčka |
3 strúčiky | cesnak |
5 dkg | tvrdý syr |
1 ks | suchá žemľa |
3 lyžičky | narezanej suchej petržlenovej lístky |
2 ks | Mrkva |
1 lyžička | mletý cesnak |
strúhanka | |
1 ks | petržlen is vňaťou |
1 lyžička | strúhaný zázvor |
soľ, korenie | |
1 ks | kuracie prsia s kosťou |
Postup prípravy receptu
Očistená kuracie prsia is kostí vložíme do osolenej studenej vody a privedieme do varu. Postupne odoberáme penu aby sa nezavařila do polievky. Pridáme zeleninu a 5 guličiek celého korenia. Varíme na miernom ohni ešte 30 min. Polievku scedíme cez jemné sitko do druhej nádoby. Príprava knedličiek: Mäso z kostí obere a nadrobno nakrájame alebo polememe. Do taniera dáme malú naberačku vývaru a necháme nasať žemľu. Potom žemľu vytlačíme. K žemli pridáme nastrúhaný syr, vajíčka, mletý cesnak, petržlen a zázvor. Osolíme, okoreníme podľa chuti. Poznámka: pretože pri varení sa prakticky vyvára soľ, je nutné zmes koreniť silnejšie. Premiešame a tvoríme knedličky veľkosti orechov. Pre dosiahnutie nelepkavé zmesi posypeme strúhankou. Knedličky varíme vo vriacej vode cca 10 min. Knedličkami sú chutnejšie, keď sa použije surové mleté mäso kuracích pŕs. V tom prípade ale knedličky varíme 15 min.