Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rajská omáčka od babičky

  • omáčky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 58374x
Rajská omáčka od babičky

Recept na omáčku, ktorá je naozaj vynikajúci.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Rajská omáčka od babičky
recept Rajská omáčka od babičky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 pohár sladký kečup
3 ks cibula
10 guličiek celé nové korenie
hovädzí vývar
4 - 5 konzerv paradajkový pretlak
5 guličiek celý čierne korenie
5 ks hovädzie plátok
olej

podľa chuti:

2 lyžice cukor
tmavá hotová zápražka

podľa potreby:

soľ
1 - 2 ks bobkový list

Postup prípravy receptu

Vo väčšom hrnci dáme variť mäso domäkka. Až bude hotové, tak si v inom hrnci urobíme základ omáčky. Vývar nevyléváme, upotřebíme ho v omáčke. Cibuľa očistíme a nasekáme najemno. V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme cibuľu a pridáme korenie, nové korenie a bobkový list. Zmes osmažíme a pridáme 2 lyžice cukru. Restujeme, až cukor skaramelizuje. Potom podlejeme vývarom a dáme 4 konzervy pretlaku. Omáčku necháme povariť, potom dolejeme zvyšok vývaru. Vlejeme veľký kečup, povaríme a dochutíme cukrom a soľou. Chuť musí byť zakaždým iná - raz sladká, kyslá, slaná. Jestli bude potreba, pridáme ešte pretlak. Rajskú omáčku povaríme a zahustíme. Paradajkovou omáčkou precedíme, aby sme sa zbavili cibule a korenia. Do hotovej omáčky dáme mäso a už len krátko povaríme. Paradajkovou omáčkou podávame s mäsom. Vhodnou prílohou sú cestoviny, ryža alebo knedle. Záleží na chuti.

Komentáre k receptu Rajská omáčka od babičky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty