Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ragú z mletého mäsa

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 12647x
Ragú z mletého mäsa

Ragú z mletého mäsa podávame ako hlavný chod s cestovinami alebo ryžou.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Ragú z mletého mäsa
recept Ragú z mletého mäsa sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

zelená petržlenová vňať
1 ks veľká cibuľa
1 l vývar
200 g kuracia pečeň
500 g mleté hovädzie mäso
1 ks Mrkva
1 ks malý paštrnák
2 dl suché červené víno
60 g šampiňóny
100 g zeler
300 g mletý bôčik
200 ml smotana na šľahanie
3 lyžice paradajkový pretlak

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Mleté hovädzie mäso a bravčový bôčik premiešame. Pečeň umyjeme, očistíme a nakrájame na jemné kúsky. Zeler, mrkvu a paštrnák očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a jemne usekáme. Šampiňóny olúpeme a nastrúhame najemno. Na oleji orestujeme cibuľu, šampiňóny a koreňovú zeleninu. Postupne pridávame pomletej mäso a miešame tak dlho, kým sa od seba neoddeľuje. Teraz vmiešame pokrájané kuracie pečeň, necháme ich zatiahnuť. Zmes osolíme, okoreníme a podlejeme červeným vínom, ktoré necháme odpariť. Vývar premiešame s tromi lyžicami paradajkového pretlaku, prilejeme k masovej zmesi a pod pokrievkou pomaly dusíme asi 1 hodinu. Nakoniec ragú zalejeme sladkou smotanou, ochutíme strúhaným muškátovým orieškom a premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou. Ragú zo zmesi mletého mäsa najlepšie chutí s cestovinami. Môžeme ho však podávať v malých mističkách s cesnakovými hriankami ako predjedlo.

Komentáre k receptu Ragú z mletého mäsa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty