Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ragú z kurčaťa a hlivy ustricovej

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24506x
Ragú z kurčaťa a hlivy ustricovej

Ragú z kuracích pŕs, dusená na póru s hliva ustricová, pripravujeme na bielom víne. Jemnosť pokrmu dodá sladká smotana.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Ragú z kurčaťa a hlivy ustricovej
recept Ragú z kurčaťa a hlivy ustricovej sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 zväzok jarná cibuľka
1 lyžica maslo
500 g kuracie prsia
1 ks pór
150 ml biele suché víno
100 ml smotana na šľahanie
3 strúčiky cesnak

podľa chuti:

mleté čierne korenie
drvená rasca
soľ

podľa potreby:

300 ml hydinový vývar

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Hlivu ustricovú očistíme a nakrájame na kocky rovnakej veľkosti ako mäso. Cesnak olúpeme a pokrájame na tenké rezance. Pór a jarnú cibuľku očistíme, umyjeme a nakrájame na kolíky. Odmeriame si biele suché víno. Petržlenovú vňať jemne nasekáme. Najskôr na oleji sprudka orestujeme kocky kuracích pŕs ružova. Potom mäso vyberieme a odložíme. Do výpeku pridáme cibuľku, pór a cesnak, všetko sprudka osmažíme a zalejeme vínom, ktoré necháme úplne odpariť. Teraz pridáme lyžicu masla a hlivu ustricovú, štipku rozdrveného rasce a všetko ešte minútu restujeme. Potom vložíme opečené mäso, prilejeme vývar a na miernom ohni udusíme pod pokrievkou domäkka. Vydušenou šťavu zjemníme smotanou, ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a necháme krátko prejsť varom. Ragú z kurčaťa a hlivy ustricovej podávame so širokými rezancami alebo ryžou. Môžeme ho však servírovať aj v malých zapekacích miskách s rozpečenie bagetou - ako predkov.

Komentáre k receptu Ragú z kurčaťa a hlivy ustricovej (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty