Ragú z kurčaťa a hlivy ustricovej
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 24506x
Ragú z kuracích pŕs, dusená na póru s hliva ustricová, pripravujeme na bielom víne. Jemnosť pokrmu dodá sladká smotana.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 zväzok | jarná cibuľka |
1 lyžica | maslo |
500 g | kuracie prsia |
1 ks | pór |
150 ml | biele suché víno |
100 ml | smotana na šľahanie |
3 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
drvená rasca | |
soľ | |
podľa potreby: | |
300 ml | hydinový vývar |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Hlivu ustricovú očistíme a nakrájame na kocky rovnakej veľkosti ako mäso. Cesnak olúpeme a pokrájame na tenké rezance. Pór a jarnú cibuľku očistíme, umyjeme a nakrájame na kolíky. Odmeriame si biele suché víno. Petržlenovú vňať jemne nasekáme. Najskôr na oleji sprudka orestujeme kocky kuracích pŕs ružova. Potom mäso vyberieme a odložíme. Do výpeku pridáme cibuľku, pór a cesnak, všetko sprudka osmažíme a zalejeme vínom, ktoré necháme úplne odpariť. Teraz pridáme lyžicu masla a hlivu ustricovú, štipku rozdrveného rasce a všetko ešte minútu restujeme. Potom vložíme opečené mäso, prilejeme vývar a na miernom ohni udusíme pod pokrievkou domäkka. Vydušenou šťavu zjemníme smotanou, ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a necháme krátko prejsť varom. Ragú z kurčaťa a hlivy ustricovej podávame so širokými rezancami alebo ryžou. Môžeme ho však servírovať aj v malých zapekacích miskách s rozpečenie bagetou - ako predkov.