Rafaelo
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 84496x
Vynikajúce cukroví, ktoré sa čo do chuti môže merať s originálom.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | sušené mlieko |
250 g | maslo |
120 g | mletý kokos |
250 g | cukor múčka |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 balíček | lúpané mandle |
1 dl | voda |
na obalenie: | |
strúhaný kokos |
Postup prípravy receptu
Cukor vanilkový aj práškový dáme do misky, spoločne s maslom a vodou. Necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Zmes necháme vychladnúť na izbovú teplotu a pridáme postupne sušené mlieko a strúhaný kokos. Vzniknutú hmotu dáme do chladničky aspoň na 2 - 3 hodiny stuhnúť. Z tuhej zmesi tvoríme guličky a do každej zabalíme olúpanú mandľu. Guľôčky Rafaelo obaľujeme v kokosovej múčke a potom necháme v chlade zatuhnout. Pred podávaním naaranžujeme Rafaelo do papierových košíčkov.
Komentáre k receptu Rafaelo (2 komentáre)
-
Jana
09.December 2013 19:59
Já som ich robila už minulý rok, boli výborné . Robila som ich týžden pred vianocami a zopár zostalo ešte aj na Silvestra a boli stále výborné. Cukrové mám ale uložené na chladnom mieste.
-
Erika
21.November 2012 14:29
Znie to skvelo, určite vyskúšam, ale chcem sa opýtať, ako dlho ich môžem uskladňovať?