Pyré z červenej šošovice
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 53912x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 guličiek | čierne korenie |
2 ks | bobkový list |
1 l | voda |
1/2 kg | červená šošovka |
1 lyžica | soľ |
1 kocka | masox |
1 ks | cibula |
5 guličiek | nové korenie |
1 ks | Mrkva |
podľa chuti: | |
15 dkg | slanina |
1 ks | párok |
1 lyžica | ocot |
štipiek | karí |
Postup prípravy receptu
Červenú šošovku dobre prepláchneme a dáme s 1 litrom vody na 15 minút variť. Pridáme jednu kocku masoxu, jednu očistenú a nakrájanú mrkvu, napoly rozkrojenú cibuľu, bobkový list, lyžicu soli, niekoľko guličiek čierneho korenia a nového korenia. Dochutíme lyžičkou octu, môžeme tiež trochou kari. Z hotové šošovky vyberieme bobkový list, korenie a nové korenie a rozmixujeme ju. Kašu podávame s párkom. Ak chceme mať z šošovky radšej polievku, prilejeme podľa potreby trochu vody a pridáme na kocky nakrájanú opečenú slaninu.