Púpavový med s pomarančom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 94277x
Je čas púpavy lekárskej, tak si dajme tú prácu a uvarte si domáci med.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | šťavnatý pomaranč |
1,5 kg | cukor krupica |
450 ks | Púpava lekárska |
1 l | voda |
1/2 lyžičky | kyselina citrónová |
Postup prípravy receptu
Kvety z púpav (bez stoniek) prepláchneme vodou, aby sme ich zbavili malých čiernych chrobáčikov a necháme poriadne odkvapkať. Odkvapkané kvety dáme do hrnca a zalejeme vodou. Pomaranče dôkladne odrhneme. Pridáme na kolieska nakrájané celé pomaranče a kyselinu citrónovú. Uvedieme do varu a varíme 10 minút. Potom necháme 24 hodín lúhovať. Druhý deň precedíme cez plátno a vytlačíme. Pridáme cukor a za občasného miešania varíme asi hodinu a pol do zhustnutia. Nesmie sa pripáliť! Púpavový med necháme trochu vychladnúť. Potom ním plníme nahriate menšie poháre - treba od tatarky alebo výživy (podľa veľkosti 5 až 6). Nesterilujeme!
Komentáre k receptu Púpavový med s pomarančom (1 komentár)
-
Blazena berkyova
08.May 2015 19:29
u rcite vyskusam ja robim pupavovy med s citronom .Je vsetko to same len na miesto pomarancov dame citronyh