Punčovo-kokosové rezy
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 134161x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
150 g | hladká múka |
4 lyžice | vriacej voda |
3 ks | vajcia |
150 g | cukor múčka |
krém: | |
250 g | maslo |
1 balíček | kokos |
200 g | cukor múčka |
1 sklenka | mlieko |
náplň: | |
1 sklenka | ríbezľová marmeláda |
rum | |
citrónová šťava | |
2 balíčky | piškóty |
poleva: | |
čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Plech vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme a vysypeme. Rúru predhrejeme na 170 ° C. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a postupne do peny prilievame vriacu vodu. Z bielkov a zvyšného cukru ušľaháme sneh. Do žĺtkovej hmoty striedavo vmiešame sneh a múku. Vzniknuté cesto rozotrieme na pripravený plech a upečieme do ružova. Upečený piškótu necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme punčovú plnku a krém. Piškóty rozdrvíme. Pridáme podľa chuti rum, citrónovú šťavu a marmeládu, aby nám vznikla vláčna zmes, ktorú môžeme natrieť na piškótový korpus. Mlieko privedieme k varu, sparíme ním kokos a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a postupne do neho vmiešame kokosovú hmotu. Piškot potrieme punčovú plnkou, kokosovým krémom a prelejeme čokoládou. Punčovú kokosové rezy necháme stuhnúť, nakrájame a môžeme podávať.