Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pudingový makovec

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66704x
Pudingový makovec

Chcete prekvapiť a nemáte veľa času na zložité pečenie? Vyskúšajte Makovec s pudingom.

vytlačiť recept Pudingový makovec
recept Pudingový makovec
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 hrstí hrozienka

cesto:

2 g vajcia
citrónová kôra
1/2 l mlieko
200 g mletý mak
300 g polohrubá múka
2 lyžice rum
1 balíček kypriaci prášok do pečiva
300 g cukor krupica

náplň:

50 g cukor krupica
1/2 l mlieko
1 balíček vanilkový puding

Postup prípravy receptu

Do väčšej misy postupne dáme všetky prísady do cesta (okrem mlieka) a vareškou je premiešame. Potom vlievajú mlieko a pomocou elektrického šľahača ho vmiešame do pripravenej zmesi. Podľa návodu uvaríme vanilkový puding. Hlbšia a menšie pekáč vyložíme papierom na pečenie a polovicu hotového cesta do neho nalejeme. Uvarený a horúci puding vylejeme na cesto (vhodnejšie je použiť väčšiu lyžicu), zasypeme hrstí hrozienok a nalejeme zvyšné cesto. Pečieme pri 150 ° C v teplovzdušnej rúre asi 60 minút. Pred podávaním necháme pudingový Makovník vychladnúť.

Komentáre k receptu Pudingový makovec (1 komentár)

  • Maria 26.August 2012 13:35

    Ja nemám teplovzdušnú rúru,zdalo sa mi 60 minut dlho,lebo povrch hnedol,mohlo to sposobit že puding zostal tekutý? Napriek tomu ho považujem za dobrý recept, vysvetli mi niekto detaily ako sa vyvarovať,aby som nabudúce znova neupiekla nepodarok.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty