Pudingový koláč s kyslou smotanou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 150089x
Vyskúšajte ďalší zaujímavý recept na jednoduchý a chutný koláč.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
200 g | hladká múka |
1 balíček | kypriaci prášok |
1 dl | mlieko |
4 ks | vajcia |
150 g | cukor krupica |
1 dl | olej |
krém: | |
Škorica | |
2 balíčky | vanilkový cukor |
500 g | kyslá smotana |
plnka: | |
5 dkg | cukor |
1/2 l | mlieko |
1 balíček | čokoládový puding |
Postup prípravy receptu
Žĺtky oddelíme od bielkov. Elektrickým alebo ručným šľahačom ušľaháme z bielkov tuhý sneh a zvlášť ušľaháme žĺtky s cukrom do peny. Postupne ku žĺtkovej pene přikapáváme a zašleháváme olej a mlieko, potom premiešame s múkou as kypriacim práškom do pečiva. Do cesta nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pripravené cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný hlboký plech a rozotrieme. Podľa návodu na vrecku uvaríme v pol litri mlieka čokoládový puding. Ešte horúci ho pravidelne rozleje na surové cesto a to potom dáme upiecť do predhriatej rúry. Pečieme pri 150 ° C asi pol hodiny. Upečené cesto ešte teplé, ale nie príliš horúce, potrieme kyslou smotanou, posypeme škoricou a vanilkovým cukrom. Pudingový koláč s kyslou smotanou necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme pudingový koláč s kyslou smotanou ozdobiť šľahačkou
Komentáre k receptu Pudingový koláč s kyslou smotanou (1 komentár)
-
denisa
24.June 2011 09:03
je to super kolacik robievam ho casto aj s inou prichutou pudingu vrelo odporucam