Pudingové rezy s broskyňami a šľahačkou
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 29300x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
200 g | cukor krupica |
4 lyžice | horúca voda |
4 ks | vajcia |
200 g | polohrubá múka |
krém: | |
250 g | maslo (Zlatá Haná) |
2 ks | vanilkový pudingový prášok |
4 ks | zavárané broskyne |
250 g | mäkký tvaroh |
650 ml | mlieko |
na ozdobu: | |
strúhaná čokoláda | |
náplň: | |
1 ks | stužovače do šľahačky |
1 ks | šľahačka |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
masť na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Ušľaháme vajcia s cukrom a horúcou vodou, potom postupne pridávame preosiatu múku. Plech vymastíme tukom (používam masť) a vysypeme hrubou múkou. Pečieme na 200 ° C asi 10 - 15 minút. Medzitým z mlieka, cukru a pudingov uvaríme hustý puding. V mise našľaháme maslo, pridáme tvaroh a vanilkový cukor a došleháme, postupne pridávame puding. Nakoniec vmiešame na kocky nakrájané broskyne. Zmesou potrieme vychladnutý piškótu, hore piškótu s pudingom ešte potrieme šľahačkou ušľahanú so stužovačom. Vršok pudinkových rezov s broskyňami a šľahačkou posypeme strúhanou čokoládou. Vychladené pudingovej rezy nakrájame na kocky a podávame.