Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pučálka

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 130758x
Pučálka

Staročeský pokrm s koreňmi siahajúcimi do raného stredoveku, ktorého príprava je rýchla, ale rozložená do troch dní.

vytlačiť recept Pučálka
recept Pučálka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžice rastlinný olej
soľ
mleté čierne korenie
200 g hrách

Postup prípravy receptu

Hrach preberieme, prepláchneme, dáme do väčšej plochej nádoby a zalejeme vlažnou vodou. Uložíme na teplé miesto a necháme 1 až 2 dni naklíčiť. Vodu zlejeme a hrách už zalejeme iba do polovice. Tretí deň zvyčajne vyrašia klíčky. Potom naklíčený hrach scedíme, necháme na sitku odkvapkať a na rozohriatom oleji krátko opražíme. Pučálku ihneď osoleníme a okoreníme a podávame ako prílohu. Labužníci si ju mastili rozpusteným škvarkovým sadlom, to by potom už nebol vegetariánsky pokrm.

Komentáre k receptu Pučálka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty