Pučálka
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 130758x
Staročeský pokrm s koreňmi siahajúcimi do raného stredoveku, ktorého príprava je rýchla, ale rozložená do troch dní.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | rastlinný olej |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
200 g | hrách |
Postup prípravy receptu
Hrach preberieme, prepláchneme, dáme do väčšej plochej nádoby a zalejeme vlažnou vodou. Uložíme na teplé miesto a necháme 1 až 2 dni naklíčiť. Vodu zlejeme a hrách už zalejeme iba do polovice. Tretí deň zvyčajne vyrašia klíčky. Potom naklíčený hrach scedíme, necháme na sitku odkvapkať a na rozohriatom oleji krátko opražíme. Pučálku ihneď osoleníme a okoreníme a podávame ako prílohu. Labužníci si ju mastili rozpusteným škvarkovým sadlom, to by potom už nebol vegetariánsky pokrm.