Pstruh v trojobale
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 68567x
Ochutnali ste už pstruha vyprážaného v trojobale? Nebojte sa práve tejto úpravy, chutí výborne!
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | soľ |
2 lyžice | maslo |
4 ks | pstruh |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
trojobal: | |
8 lyžíc | hladká múka |
1 - 2 ks | vajcia |
8 - 10 lyžíc | strúhanka |
Postup prípravy receptu
Porcie pstruha očistíme a opláchneme vodou. Potom je dobre celej osolíme - nielen vonkajšiu časť, ale aj zvnútra. Pripravíme si hladkú múku, rozmiešané vajcia a strúhanku. Pstruhy postupne obalíme v múke, vajci a strúhanke. Prsty dobre strúhanku pritlačíme, aby sa pri smažení a obracanie pstruha neoddelil. Na panvici si rozpálime olej s lyžicou masla a pstruhy osmažíme. Pstruhy v trojobale podávame s varenými zemiakmi a dopĺňame je pikantnými dresingy, kolieskami cibule a čerstvou alebo nakladanú zeleninou.