Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pstruh s restovanou zeleninou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 54513x
Pstruh s restovanou zeleninou

Jemné mäso pstruha s orestovanou zeleninou je variantom pre ľahký a veľmi chutný obed.

vytlačiť recept Pstruh s restovanou zeleninou
recept Pstruh s restovanou zeleninou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 kocky pstruh
4 strúčiky cesnak
1 lyžica maslo
350 g čínska zelenina mrazená
1 ks cuketa
4 lyžice olivový olej
2 lyžičky soľ
2 ks cibula

podľa chuti:

citrónová šťava
korenie na ryby

Postup prípravy receptu

Pstruha očistíme, opláchneme vodou a osušíme. Posypeme ho korením na ryby, prosolíme a vnútro pokvapkáme citrónom a olivovým olejom. Necháme ho chvíľu odležať. Nakrájame si na prúžky cibuľu, ďalej umytú a vnútra zbavenú cuketu (neolúpané). Prichystáme si mrazenú čínsku zeleninovú zmes. Rozpálite si lyžicu masla a dve lyžice olivového oleja na hlbšej panvici. Vložíme pripraveného pstruha a orestujeme z jednej strany. Potom pstruha otočíme a prikryjeme pokrievkou. WOK panvicu si rozpálime sa lyžicou olivového oleja. Vsypeme nakrájanú cibuľu, prohodíme a pridáme cuketu. Chvíľu restujeme a prisypeme mrazenú čínsku zeleninu a nakrájaný cesnak. Krátko restujeme, vymieňajú. Na tanier servírujeme pstruha a prehriatie orestovanou zeleninu. Zelenina musí byť krehká, nie moc mäkká, podusené. Pre jedlík možno pstruha s restovanou zeleninou doplniť vareným zemiakom.

Komentáre k receptu Pstruh s restovanou zeleninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty