Pstruh s restovanou zeleninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 54513x
Jemné mäso pstruha s orestovanou zeleninou je variantom pre ľahký a veľmi chutný obed.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 kocky | pstruh |
4 strúčiky | cesnak |
1 lyžica | maslo |
350 g | čínska zelenina mrazená |
1 ks | cuketa |
4 lyžice | olivový olej |
2 lyžičky | soľ |
2 ks | cibula |
podľa chuti: | |
citrónová šťava | |
korenie na ryby |
Postup prípravy receptu
Pstruha očistíme, opláchneme vodou a osušíme. Posypeme ho korením na ryby, prosolíme a vnútro pokvapkáme citrónom a olivovým olejom. Necháme ho chvíľu odležať. Nakrájame si na prúžky cibuľu, ďalej umytú a vnútra zbavenú cuketu (neolúpané). Prichystáme si mrazenú čínsku zeleninovú zmes. Rozpálite si lyžicu masla a dve lyžice olivového oleja na hlbšej panvici. Vložíme pripraveného pstruha a orestujeme z jednej strany. Potom pstruha otočíme a prikryjeme pokrievkou. WOK panvicu si rozpálime sa lyžicou olivového oleja. Vsypeme nakrájanú cibuľu, prohodíme a pridáme cuketu. Chvíľu restujeme a prisypeme mrazenú čínsku zeleninu a nakrájaný cesnak. Krátko restujeme, vymieňajú. Na tanier servírujeme pstruha a prehriatie orestovanou zeleninu. Zelenina musí byť krehká, nie moc mäkká, podusené. Pre jedlík možno pstruha s restovanou zeleninou doplniť vareným zemiakom.