Pstruh s červenou fazuľou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 60627x
Vynikajúce rybie mäso - presnejšie pstruh potočný. Vyskúšajte ho na červených fazuli!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 plechovka | sterilizovaná červená fazuľa |
2 lyžice | olivový olej na vyprážanie |
4 lyžičky | soľ |
2 lyžice | olivový olej |
3 strúčiky | cesnak |
4 štipky | mletý korenie |
4 - 6 lyžíc | korenie na ryby |
4 ks | pstruh |
1 lyžica | maslo na smaženie |
Postup prípravy receptu
Pstruha zbaveného vnútorností dobre očistíme a umyjeme vodou. Necháme odkvapkať. Mäso dobre prosolíme, okoreníme, z vonkajšej aj vnútornej strany posypeme koreniacou zmesou na ryby a pokvapkáme olivovým olejom - opäť z vnútornej i vonkajšej strany. Necháme chvíľu odležať. Na hlbšej panvici dáme rozohriať olej s lyžicou masla a vložíme pstruhy. Opečieme je z jednej strany - prikryté pokrievkou. Potom ryby opatrne otočíme a posypeme nadrobno krájeným cesnakom. Tesne pred dokončením vsypeme červená fazuľa (is nálevom) a necháme ich pod pokrievkou prehriať. Pstruh s červenou fazuľou podávame s varenými zemiakmi, vzniknutú omáčku prilievame. Vhodný je ako doplnok cesnakový dresing a čerstvá zelenina.