Pstruh na smotane
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 69824x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžičky | citrónová šťava |
4 ks | pstruh |
4 lyžičky | grilovacie korenie |
omáčka: | |
1 kelímok | kyslá smotana |
2 ks | hruška |
2 ks | jablko |
1 - 2 lyžičiek | pálivá paprika |
1 - 2 lyžičiek | soľ |
podľa chuti: | |
soľ | |
citrónová šťava |
Postup prípravy receptu
Pstruhy dobre očistíme, posypeme korením a prosolíme. Vnútro pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme uležať. Olúpeme si jablká a hrušky, rozkrojíme a zbavíme tane. Nakrájame ich na drobnejšie kúsky alebo na plátky. Na panvici si rozpustíme maslo sa lyžicou oleja. Vložíme pstruhy a opečieme ich z oboch strán. Potom pstruhy vyberieme a do výpeku vsypeme pripravené ovocie. Ovocie necháme mierne podusiť vo vzniknutej šťave. Potom pridáme kyslú smotanu, pálivú papriku, trochu citrónovej šťavy, osolíme a premiešame. Do omáčky vložíme späť pstruhy a chvíľu je v omáčke pod pokrievkou prehrejeme (asi 5 minút). Pri servírovaní pstruhy podlievame smotanovou omáčkou s jablkami a hruškami. Ako prílohu podávame pečené zemiaky a zdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou, zelerovú vňaťou alebo použijeme kučeravá kapusta.