Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pstruh na smotane

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68764x
Pstruh na smotane

Pstruh na smotane s jablkami a hruškami? Stojí zato ho ochutnať.

vytlačiť recept Pstruh na smotane
recept Pstruh na smotane sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžičky citrónová šťava
4 ks pstruh
4 lyžičky grilovacie korenie

omáčka:

1 kelímok kyslá smotana
2 ks hruška
2 ks jablko
1 - 2 lyžičiek pálivá paprika
1 - 2 lyžičiek soľ

podľa chuti:

citrónová šťava
soľ

Postup prípravy receptu

Pstruhy dobre očistíme, posypeme korením a prosolíme. Vnútro pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme uležať. Olúpeme si jablká a hrušky, rozkrojíme a zbavíme tane. Nakrájame ich na drobnejšie kúsky alebo na plátky. Na panvici si rozpustíme maslo sa lyžicou oleja. Vložíme pstruhy a opečieme ich z oboch strán. Potom pstruhy vyberieme a do výpeku vsypeme pripravené ovocie. Ovocie necháme mierne podusiť vo vzniknutej šťave. Potom pridáme kyslú smotanu, pálivú papriku, trochu citrónovej šťavy, osolíme a premiešame. Do omáčky vložíme späť pstruhy a chvíľu je v omáčke pod pokrievkou prehrejeme (asi 5 minút). Pri servírovaní pstruhy podlievame smotanovou omáčkou s jablkami a hruškami. Ako prílohu podávame pečené zemiaky a zdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou, zelerovú vňaťou alebo použijeme kučeravá kapusta.

Komentáre k receptu Pstruh na smotane (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty