Pstruh na hubách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 128690x
Recept na pstruha duseného na hubách, sójovej omáčke a cibuľu. Naozajstná lahoda pre tých, ktorí milujú ryby a sušené huby.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | pstruh |
2 ks | cibula |
olivový olej | |
podľa chuti: | |
3 lyžice | sójová omáčka kikkoman |
worcesterská omáčka | |
1 dl | biele víno |
soľ | |
1/2 hrste | sušené huby |
sójová omáčka hubové | |
grilovacie korenie |
Postup prípravy receptu
Pstruhy dôkladne umyjeme pod studenou vodou a osušíme ich. Potom do nich votrieme trochu soli, sójovú omáčku a zvnútra i zvonka je okoreníme grilovacím korením. Pstruhy necháme uležať. Zatiaľ si v mažiari rozbite sušené huby na hrubšie prášok a pstruhy nimi okoreníme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na pol kolieska. V remosce alebo panvici zodpovedajúcej veľkosti si rozohrejeme olej. Vložíme pstruhy az oboch strán je sprudka osmažíme. Potom je posypeme zvyškom sušených húb, Worcester, hubovú sójovou omáčkou, vínom a pstruhy v omáčke "vykúpeme". Potom vsypeme cibuľu, panva či remoska prikryjeme a pstruhy dusíme 5 minút z jednej strany asi 3 - 5 minút z druhej strany. Záleží na veľkosti pstruhov. Pstruhy na hubách podávame so zemiakmi alebo hranolky a zdobíme ich omáčkou s cibuľou. Pstruhmi ihneď podávame. Pstruhy na tanieri môžeme zjemniť orieškom masla.