Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pstruh na hubách

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 128690x
Pstruh na hubách

Recept na pstruha duseného na hubách, sójovej omáčke a cibuľu. Naozajstná lahoda pre tých, ktorí milujú ryby a sušené huby.

vytlačiť recept Pstruh na hubách
recept Pstruh na hubách sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks pstruh
2 ks cibula
olivový olej

podľa chuti:

3 lyžice sójová omáčka kikkoman
worcesterská omáčka
1 dl biele víno
soľ
1/2 hrste sušené huby
sójová omáčka hubové
grilovacie korenie

Postup prípravy receptu

Pstruhy dôkladne umyjeme pod studenou vodou a osušíme ich. Potom do nich votrieme trochu soli, sójovú omáčku a zvnútra i zvonka je okoreníme grilovacím korením. Pstruhy necháme uležať. Zatiaľ si v mažiari rozbite sušené huby na hrubšie prášok a pstruhy nimi okoreníme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na pol kolieska. V remosce alebo panvici zodpovedajúcej veľkosti si rozohrejeme olej. Vložíme pstruhy az oboch strán je sprudka osmažíme. Potom je posypeme zvyškom sušených húb, Worcester, hubovú sójovou omáčkou, vínom a pstruhy v omáčke "vykúpeme". Potom vsypeme cibuľu, panva či remoska prikryjeme a pstruhy dusíme 5 minút z jednej strany asi 3 - 5 minút z druhej strany. Záleží na veľkosti pstruhov. Pstruhy na hubách podávame so zemiakmi alebo hranolky a zdobíme ich omáčkou s cibuľou. Pstruhmi ihneď podávame. Pstruhy na tanieri môžeme zjemniť orieškom masla.

Komentáre k receptu Pstruh na hubách (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty