Pstruh na cibuli a cesnaku
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 128612x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 strúčiky | cesnak |
1 ks | Mrkva |
citrónová šťava | |
maslo | |
2 ks | cibula |
4 ks | pstruh |
olivový olej | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
príloha: | |
zemiaky |
Postup prípravy receptu
Pstruhy dobre umyjeme, osušíme. Potom ryby osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Necháme ich chvíľu uležať. Na rozpálený olej s maslom vložíme pripravené pstruhy a opečieme je maximálne 5 minút. Po otočení ryby zasypeme krúžky cibule a plátky cesnaku. Pokvapkáme citrónom a poukladáme kúsky masla. Pre spestrenie pridáme kolieska mrkvy. Prikryjeme pokrievkou a necháme asi 10 minút opekať. Pstruha na cibuľu a cesnak podávame s varenými zemiakmi.