Psie kocky
- cukrovinky
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 10329x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
120 g | cukor múčka |
300 g | maslo |
400 g | hladká múka |
30 g | kakao |
krém: | |
50 g | kakao |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
2 ks | žĺtok |
250 g | cukor múčka |
150 g | tuk 100% |
250 g | maslo |
na ozdobu: | |
čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Zmiešame všetky ingrediencie a vypracujeme hladké cesto. Po odležaní v chlade (asi 2 hodiny) rozvaľkáme cesto na plát 3 mm hrubý a vypichujeme kúsky v tvare kociek. Kocky pečieme na plechu s papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 175 ° C asi 5 minút. Po vychladnutí a Odležanie zlepujú dva kúsky psích kostičiek k sebe čokoládovým krémom a oba konce namáčame do čokoládovej polevy. Čokoládový krém s vareným základom: Smotanu, cukor a oddelené žĺtky dôkladne rozmixujeme s kakaom a potom všetko zvoľna šľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Výsledná hmota musí byť hustá a hladká. Nalejeme ju do pohára a necháme zvoľna vychladnúť, zavíčkujeme a uložíme na 2 dni do chladničky. Počas tejto doby základ budúceho krému zhutní a zjemní. Po dvoch dňoch pohári vyberieme z chladničky a necháme zohriať na izbovú teplotu. Medzitým si vyšľaháme maslo so 100% tukom (100% tuk nastrúhame na jemno). Za neustáleho šľahanie potom pridávame po lyžiciach varenú hmotu. Výsledkom je bezkonkurenčná jemný parížsky čokoládový krém.